LAMENTEM ELS INCIDENTS RECENTS

Volem mostrar la nostra total indignació i condemna per la darrera agressió a una dona al C/ Santiago Rossinyol en el pas cap al port quan es dirigia al seu lloc de treball i oferir-li tot el nostre suport. Així mateix, lamentem profundament i condemnem els fets de diumenge 14 de juny a la plaça Dr. Ferran, ja que suposa un precedent de patrulles veïnals, molt perilloses per a la convivència a la nostra ciutat. Els incidents violents ocorreguts i la manca de respecte per a les persones, no diuen gaire de nosaltres com a premianencs i premianenques. La pau als carrers és bàsica per a sentir-nos ciutadans amb plens drets. Ningú no vol un poble, una ciutat, on els drets de llibertat i de vida no són respectats.

ÉS L’HORA DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Creiem que és palesa la manca de lideratge i visió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Premià de Mar per fer front a una situació amb totes les eines necessàries. Les declaracions recents del Sr. Méndez on nega la motivació racista dels fets del passat diumenge i on és incapaç d’oferir cap solució són una mostra més de la seva manca d’empatia social, la qual cosa ens fa pensar que ja no pot seguir sent l’alcalde de la nostra vila. Necessitem responsables polítics que aportin solucions enlloc de problemes. Com sabem que el Sr. Méndez està mancat de la responsabilitat política que li hauria de portar a presentar la seva dimissió, creiem que avui més que mai és l’hora que les forces d’esquerres, que som la majoria al ple municipal, presentem una alternativa al desgovern que estem patint com a població, és l’hora de la moció de censura. Considerem també que aquesta agressió és conseqüència del fracàs de les polítiques del Govern de la Generalitat respecte a l’acollida dels menors no acompanyats, i posen de manifest un problema de fons respecte al sistema de protecció de menors i la política de joventut del nostre país.

FEM DE PREMIÀ CIUTAT PER A TOTHOM

Els fets ocorreguts també són fruit dels discursos d’odi i criminalització, sovint alimentats per l’extrema dreta, que ajuden a crear uns estereotips homogenis per un col·lectiu divers. Encara que sembla que no caldria fer-ho, hem de recordar, que en molts casos es tracta de nens que han vingut al nostre país fugint de situacions de precarietat o falta d’oportunitats, il·luminats per la imatge d’una Europa plena de possibilitats d’èxit, que es troben amb una realitat molt diferent de la que havien somiat. Aquesta realitat, cal afrontar-la amb un treball coordinat de les diferents administracions, amb els recursos suficients, amb pedagogia i amb una visió comunitària que permeti la convivència a un poble divers i plural com el nostre. En l’àmbit de seguretat, apostem per la policia de proximitat. Més i millor policia, que siguin un referent de comportament i conducta. És necessari implicar a la ciutadania en la solució als problemes actuals. Apostem pels consells de barri, on els veïns i veïnes puguin dir la seva i debatre les propostes amb educació i respecte per tots i totes. Per a tots aquells que la societat deixa enrere, sense recursos, i en un patiment inhumà, proposem més política social: habitatge, alimentació, suport emocional. Per als joves, d’aquí i d’allà, però que viuen a Premià de Mar, i són el futur de la nostra societat, proposem més formació ocupacional, accés al treball digne, i oci positiu i constructiu. Perquè la qualitat de la vida dels joves és la qualitat de la vida de tota la societat. Millorar la mobilitat a peu, la presència a les places i els carrers de famílies i diversitat generacional, per això proposem més mobilitat a peu. I respecte a la moció aprovada referent a una auditoria urbanística amb perspectiva de gènere -que quan la vam presentar ja incidíem com a punts de risc els passos soterrats i els carrers foscos-, proposem donar-hi compliment des del govern municipal. Finalment, proposem potenciar la diversitat cultural del municipi en els actes i festes, per a què tots i totes ens trobem representats i acollits. Apostem per la pau, pel suport als que més pateixen i als que es troben amb necessitats bàsiques no cobertes. Per a una bona convivència entre tots i totes, vinguem d’on vinguem.

ASSEMBLEA DE PREMIÀ EN COMÚ PODEM

16 DE JUNY DE 2020

WhatsApp chat