10

Setembre, 2019

Per segon any, celebrarem l’onze de setembre amb presos i preses polítiques, un fet que no pot ser normalitzat.

La Diada d’enguany arriba en un moment de gran incertesa i d’extrema anormalitat política.

Volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones empresonades i n’exigim la seva llibertat.

Enfront de la judicialització d’un conflicte que és de naturalesa política, des de Premià en Comú Podem defensem una resposta política inclusiva, que se sustenti en grans consensos, amb la màxima transversalitat possible de forces polítiques i socials.

Una resposta que generi la cohesió que el país necessita per avançar cap a la igualtat i el benestar de les classes populars. I és que fa massa temps que Catalunya viu instal·lada en la inestabilitat, i venim d’una dècada perduda, en la que les polítiques d’austeritat no han parat d’agreujar les desigualtats socials.

Tenim importantíssims reptes als quals fer front, com l’emergència climàtica o la precarietat laboral, i no podem seguir amb l’actual situació de desgovern a totes les institucions.

Des de Premià en Comú Podem volem ser dignes dels nostres predecessors, d’aquelles que van lluitar pels drets socials, polítics i laborals que hem conegut; i també de les generacions futures, mereixedores no només d’uns drets de ciutadania, també d’un planeta habitable.

Per això fem nostres les lluites actives al carrer: feminisme, ecologia, volem acollir, el dret a un sostre i a l’energia.

Des de Premià en Comú Podem us convidem a participar en els diferents actes de la Diada, des dels que el nostre grup reivindiquem l’esperit fundacional de la manifestació de 1977, amb un lema que expressava el sentit de l’onze de setembre en democràcia, un sol poble.

Un sol poble, tres paraules com a símbol integrador de la nació real formada per la ciutadania que conforma el nostre país.

Finalment, com cada 11 de setembre, volem tenir un record molt sentit per Xile i el President Allende, assassinat pel feixisme en aquesta data el 1973.

Per a Catalunya i per al Món, anhelem solidaritat i valentia per a fixar d’una vegada, i per sempre, la política als drets humans, a la justícia social i
ambiental, al feminisme.

Molt bona Diada!

WhatsApp chat