- Moció salut
Demanem diàleg i coordinació entre l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de Salut i l’Institut Català de la Salut per millorar l’atenció primària i comunitària a Premià de Mar.
- Moció vot telemàtiC
Seguim treballant per la igualtat efectiva entre totes les persones que composem la societat, amb independència del gènere, establint una sèrie de drets de forma complerta i amb accions concretes, com la modificació de la legislació vigent per tal de possibilitar els permisos de maternitat i paternitat de les persones que ostenten un càrrec electe.
A nivell parlamentari -Congrés dels Diputats i Parlament de Catalunya- s’han realitzat les corresponents modificacions normatives per permetre el vot dels càrrecs electes que es troben en situació de baixa per maternitat o paternitat; volem impulsar aquesta modificació legislativa a nivell local.
Per a que un càrrec electe de permisos de maternitat i paternitat pugui exercir el seu dret a votar telemàticament en les sessions plenàries.
- Moció ciutat feminista
- Donar suport al Manifest de la Vaga Feminista 8 de Març a Catalunya.
- Condemnant tota forma o expressió contrària al respecte pels drets humans, i específicament a la igualtat de nenes i dones, cap al col·lectiu LGTBI i persones immigrants.
- Avaluació l’impacte de gènere del pressupost municipal de 2019 i de les accions impulsades des de l’Ajuntament amb perspectiva de gènere per conèixer el pressupost exacte que l’Ajuntament destina a polítiques d’igualtat.
- Compromís per l’eradicació de les violències masclistes en el municipi i establir terminis de compliment.
- Garantir que tot l’alumnat del municipi participarà en un programa per la diversitat sexual i afectiva, així com en un de coeducació abans de finalitzar l’educació obligatòria. Promoure o donar suport a una xarxa d’educadors i educadores per la no discriminació.
- Assegurar la paritat tant en les i els testimonis, com en les xerrades i les cites per la recuperació de la memòria històrica municipal, donant protagonisme de les dones i de les seves lluites així com mantenir el record de les que ja no hi són: Veritat, justícia, reparació i no repetició.
- Realitzar una avaluació de l’ impacte de gènere en contractes, convenis i consorcis en sectors feminitzats i de cures (neteja d’edificis, Servei d’atenció domiciliària, llars d’infants, entre altres) i comparar-les amb sectors masculinitzats (autobusos, manteniment, obres, entre d’altres) per igualar les condicions salarials i evitar condicions de precarització (hores contractades, desplaçaments, temporalitat, entre d’altres). Aquesta avaluació es farà amb un grup de treball creat a tal efecte i amb la participació d’entitats de dones del municipi.
Establir clàusules per evitar l'escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l'ajuntament, evitant la contractació amb aquelles empreses en les quals es detectin aquesta escletxa salarial en qualsevol dels seus estaments.
- Treballar per la remunicipalització i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància: des d’escoles bressols i hospitals, fins als serveis de dependència i atenció a les persones.
- Reclamar el compliment de les mocions i actuacions pendents en clau d’igualtat de gènere, com per exemple: auditoria en clau de gènere dels espais de carrer i de vida participativa, estudi per la remunicipalització de les feines de neteja dels edificis públics, obertura de la casa de la dona.
- Compromís amb el pla d’igualtat municipal que s’està realitzant des l’àrea de Recursos Humans, que ha de contemplar un protocol d’actuació per evitat la discriminació laboral de les persones trans o un protocol contra l’assetjament i la necessitat de personació de l’Ajuntament en el casos penals d’assetjament laboral, entre d’altres.
03/20