Feminisme

Sense les dones, no hi ha municipalisme transformador.

Treballem per arribar a la igualtat real, una igualtat que econòmica i cultural. Perquè a Premià de Mar volem un ajuntaments que pensin en femení, en l’urbanisme, en els pressupostos, en les polítiques socials, en les maneres de funcionar, en el consum; en totes i cada una de les decisions.

Treballem per eradicar la violència masclista, homòfoba, lesbòfoba, bífoba i trànsfoba. Treballem per fer de Premià una ciutat que combat totes les formes de violència contra les dones i les persones amb sexualitats i gènere no normatius.

Som una candidatura que posa en el centre els drets de les persones i la justícia social. Treball, habitatge, equitat, drets socials, educació, bé comú i, en definitiva, la vida.

Som una de tantes veus rebels, només és possible canviant l’organització política, social, imprescindibles per transformar Premià.

Sostenibilitat

Cada cop som més conscients de la importància que les persones tinguem una actitud de defensa i preservació del medi ambient. Però es fa necessari continuar insistint en la seva rellevància.

Cada persona, cada grup, cada entitat, cada organisme ha de ser conscient de la seva capacitat d’actuació i fer-ho en conseqüència.

Per això és vital que des del principal òrgan de gestió dels recursos públics locals es posin en marxa i es potenciïn polítiques i accions que tinguin com a objectiu esdevenir un municipi més sostenible.

Cultura

Els equipaments municipals del poble ofereixen una oferta cultural limitada i en la majoria de casos de pagament. Proposem potenciar una oferta gratuïta i de qualitat a espais exteriors com les places de tots els barris; que les programacions surtin al carrer i siguin accessibles a tothom.

A Premià de Mar una gran part de persones tenen un origen cultural divers i la seva participació en la vida cultural del poble és mínima. Proposem la creació i disseny d’un projecte amb perspectiva intercultural que visibilitzi la riquesa i diversitat i serveixi com a eina de cohesió social.

Volem diversificar les activitats culturals del poble i suscitar l'interès de les ciutadanes envers llenguatges artístics contemporanis i alternatius.

Els/les artistes i companyies, especialment les més joves, tenen dificultat per desenvolupar els seus projectes artístics. Proposem desenvolupar un programa d’impuls a la pràctica cultural a través de suport a iniciatives creatives a través de la cessió d’espais, convocatòries i beques per a la producció i formació especialitzada.

Educació

Des del nostre espai polític fem una defensa de l’escola pública, catalana i de qualitat.

La volem gratuïta, laica, no sexista, plural i democràtica; amb els mitjans pressupostaris adequats a les seves necessitats.

Una escola compromesa en l’àmbit de la salut, en la defensa del medi ambient, en la igualtat de gènere i en la participació de tota la comunitat educativade l’escola i de les famílies. Creiem en l’accés universal a l’escolarització pública i rebutgem el tancament de centres i de línies a les escoles públiques de Premià.

Volem contribuir, des de l’àmbit municipalista, a lluitar per l’èxit escolar, impulsar metodologies participatives, afavorir la integració, la inclusió i la igualtat de drets de tots els nens i nenes del nostre poble; volem lluitar contra el fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur.

En aquest últim any hem viscut l’assetjament i els atacs partidistes a les nostres escoles, injustament acusades d’adoctrinament ideològic tot sembrant la por entre els nostres ensenyants. Davant la manipulació i la mentida, defensem, com el model adequat per a la cohesió i la integració social l’ensenyament en català i la inqüestionable dret de la llibertat d’expressió dels nostres docents.

Habitatge

Dret al barri, dret a l’habitatge i dret a la salut: recuperant l’ús de l’espai públic per fer factible la xarxa social i el comerç de proximitat, i aplicant perspectiva de gènere.

1- Sense dret a l’habitatge no hi ha poble, reivindiquem el dret de la gent a quedar-se a Premià i no haver de marxar fora. Necessitem ajudes al lloguer, iniciativa per tenir un banc d’habitatges pel lloguer social, cal que fer de l’habitatge una prioritat de les politiques municipals.

2- Dret al barri: Mobilitat sostenible, prioritzant la mobilitat a peu i recuperant espais que s’han perdut en benefici dels cotxes. Implementar els camins escolars, eina que ajuda a estructurar la vida al poble i facilita la mobilitat dels infants a les entrades i sortides de les escoles. El carrer com a prolongació de la vida social, un carrer sense nens i nenes és un carrer o una plaça sense qualitat, la nostra vila ha de ser “jugable”, si els infants estan agust tots i totes ho estem.

3- Dret a la salut: pacificant carres i facilitant la vida, ampliant espais pels desplaçaments a peu, i fent-los més transitables. Cal intervenir urgentment en carrers comercials com Jacint Verdaguer i Enric Granados, carrers que suporten una gran quantitat de desplaçaments a peu amb voreres molt estretes.

Salut i acció social

Com ja tots/es coneixem, el nostre municipi és un dels que té més persones empadronades i un dels més petits en quant a superfície no tan sols de la comarca, si no, també de Catalunya. Amb una densitat de població de 13.293,40 habitants per Km2, que comparativament amb la resta de la comarca, 1.114,20 habitants per Km2 fa que siguem el municipi amb més densitat de població. Aquesta característica requereix una especial cura quant a l’atenció de les persones socialment i sanitària.

Segons la històrica Carta d’Ottawa de 1986 la promoció de la salut “consisteix a proporcionar a la gent els mitjans necessaris per millorar la salut i exercir un major control sobre la mateixa”. Des de les següents àrees d’acció: construir polítiques públiques saludables, crear ambients que afavoreixin la salut, desenvolupar habilitats personals, reforçar l’acció comunitària, reorientar els serveis de salut.

D’altra banda, hem de reconèixer-nos com essers bio-psico-socials; la nostra interacció amb el medi és fonamental per mesurar tant la nostra salut orgànica, com la nostra salut mental, com la nostra salut social.

Des de Premià en Comú Podem, creiem amb fermesa, que una adequada promoció de la salut, acompanyada d’un desenvolupament de plans integrals d’acció social, amb prou recursos tant econòmics com humans i posicionant les persones al centre, farà que Premià de Mar esdevingui en un poble més saludable i més igualitari socialment.

Les consecucions de bona part d’Europa pel que fa a Serveis Socials disten molt de les baixes prestacions existents a Catalunya. Per tal cal avançar sense descans, i donat les característiques del nostre poble pel que fa a la diversitat social, socioeconòmica i cultural, cap a una protecció social que permeti que totes les famílies i les persones del nostre municipi disposin del mínim vital (habitatge, alimentació, salut, higiene, roba, educació…) i no hagin de malviure i passar per situacions denigrants.

Candidats i candidates

Elena Martín


Educadora social que treballa amb persones adolescents que es troben en situacions de conflicte i risc social.

Lole Morilla


Treballadora de la Sanitat Pública, participa activament en plataformes feministes de l’àmbit municipal i autonòmic.

Rafa Fernández


Enginyer químic, ha treballat realitzant projectes per millorar el medi ambient i de generació d’energies alternatives.

Àlex Blasco


Llicenciat en ciències econòmiques. Professor a l'ensenyament públic, i activista pels drets de les persones més vulnerables.

Susana Martinez


Enginyera tècnica agrícola, treballa com a professora de secundària. Ha publicat tres llibres, dos dels quals de medi ambient.És activista en l’àmbit de la cultura popular.

Xavi Cámara


Trabajador de la dañada sanidad pública. En Podemos desde el año 2014, es el portavoz del Círculo Podemos Premià desde el 2018.

Charo Fernandez


Tècnica en Turisme. Ha participat en projectes solidaris com les colònies d’estiu per a nens i nenes sahrauís, i és membre del Consell Municipal de Cooperació.

Yolanda García


Nascuda a Granada, viu a Premià de Mar des de l’any 2002. En patir un desnonament, es va vincular al moviment 15M, participant a la PAH i de varis moviments socials

Santi Madrid


Treballador del comerç, és llicenciat en Medi Ambient, i màster en energies renovables, ha participat en diferents entitats socials i culturals i ha participant activament a la Festa Major.

Ferran Martí


Treballa com administratiu, es va polititzar amb el 15M arrel de la mobilització de l’1 d’octubre decideix participar en política de manera activa. Responsable de comunicació del Comú local.

Maria Freixanet


Llicenciada en Ciències Polítiques i Màster en Polítiques Públiques i Socials. S’ha dedicat a la recerca i divulgació en matèria d’igualtat. Ha estat senadora per En Comú Podem i actualment és candidata al Congrés dels Diputats.

Silvia Sanchez


Gestora cultural, participa activament de l’AFA de l’escola dels seus fills, és membre del consell de cultura, i és la responsable d’aquest àrea del Comú local.

Rafa León


Camionero y activista por el derecho a la vivienda, vinculado al grupo de Podemos en Premià de Mar.

Manoli Morilla


Treballadora de la neteja, afiliada a COBAS i activista animalista.

Paqui Vida


Activista social, actualment fa de voluntària de Càritas a Premià de Mar.

Christian Segovia


Preparador físic personal, relacionat amb la pràctica esportiva vinculada als espais naturals.

Conchi Zapata


 Administrativa, vinculada des de fa temps a diverses lluites polítiques, afiliada a CCOO.

Kino Herrero


 “Mis labores”, professor jubilat de secundària, activista cultural i anticapitalista.

Almudena Ncungu


Educadora social, exregidora a Premià de Mar d’ICV-EUiA.

Alfons Barreras


Treballador jubilat de l’àmbit de l’educació, portaveu de la Plataforma Premià Port, exregidor a Premià de Mar d’ICV-EUiA.

Moisés Sevillano


Monitor educador a un centre d’inclusió social. Vinculat a entitats esportives del municipi i exregidor d’ICV-EUiA.

Toni Guardiola


Fa recerca i docència a secundària i universitat. Actualment participa a projetes de la UE en educació i inclusió social.

Manel Egea


Treballador de banca. Activista social, veïnal i polític. Participa en diverses entitats culturals. Ha estat regidor d’ICV-EUiA.

Jose María Martín


Treballador jubilat. Activista social, polític i veïnal. Participa de diferents entitats municipals en defensa de la justícia social i l’educació.